Elektrische Laadpaal Thuis: Gemak En Efficiëntie - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Lille

Published Apr 04, 22
6 min read

Elektrisch Rijden - Laadpaal Voor Thuis? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Berlaar

F&Y Technics Elektriciteitswerken & Laadpalen

0477 66 68 84
Elektriciteitswerken Antwerpen

In dat geval is het dan ook niet aangewezen om te investeren in een laadpaal die ook driefasige stroom kan verwerken. Wil je een 11 k, W of 22 k, W laadpaal om toch sneller te kunnen laden, dan moet je thuis over een driefasige aansluiting beschikken. Indien dit nog niet aanwezig is in jouw woning, kan je dit in de meeste gevallen wel aanvragen.

Het is daarnaast niet altijd mogelijk om over te stappen naar een driefasige aansluiting en het vereist sowieso een volledige herkeuring van je elektrische installatie. Weeg daarom zeker goed af of deze extra kosten de moeite wel waard zijn. Of met andere woorden, of je de hogere laadsnelheid écht nodig hebt.

In dat geval heb je Ongeacht of je nu kiest voor een laadpaal of laadbox, dien je goed na te denken over de plaats waar je het laadstation installeert. Zorg ervoor dat je laadstation te allen tijde goed bereikbaar is met je wagen. Een verlengkabel gebruiken is namelijk absoluut verboden.

Vaak is dat vooraan de wagen, maar soms ook achteraan. Hou hier rekening mee zodat je altijd vlot kan blijven parkeren. Met of zonder kabel Hoewel je elektrische wagen over een eigen laadkabel beschikt, is het toch . Dit houdt in dat je laadpaal of laadbox een vaste laadkabel heeft die je niet kan uittrekken.

Laadpaal Voor Thuis Kopen? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Beerse

Dit laadstation is ideaal voor privégebruik, maar kan ook op halfopenbare parkeerplaatsen gebruikt worden dankzij de vergrendelingsfunctie. , maar je hebt wel enige voorkennis nodig van elektriciteit. Algemeen moet je voor de plaatsing en opstart van een nieuwe laadpaal of laadbox ongeveer een dagje werk rekenen. Wanneer je een laadstation wilt plaatsen aan je woning, dan is hierop het van toepassing.

Allereerst dien je voor een laadpaal een aan te maken in de zekeringkast. Een laadstation moet namelijk absoluut op een apart circuit zitten om het stroomnet in je woning te beschermen tegen overbelasting. Ieder laadpunt dient ook afzonderlijk beveiligd te worden met een . Algemeen geldt volgens het AREI dat aardlekschakelaars of differentieelschakelaars in elektrische installaties van huishoudelijke ruimtes van het type A moeten zijn.

In de gelijkrichter of omvormer van een elektrische wagen kan er bij een isolatiefout namelijk DC foutstroom ontstaan. Omdat een differentieelschakelaar van type A niet gemaakt is voor een foutstroom die meer dan 6 m, A DC bevat, bestaat de kans dat hij niet zal afschakelen in geval van foutstromen.

Die laatste garandeert de uitschakeling van de voeding in geval van DC-componenten met meer dan 6 m, A in de foutstroom. Algemeen geldt dat de richtlijnen van de fabrikant van de laadpaal hierin dienen gevolgd worden. Vervolgens zal je ook een kabel moeten trekken van de zekeringkast naar de laadpaal.

Hoe Kies Je De Juiste Laadpaal Voor Een Elektrische Auto Thuis? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Berchem

Als je de kabel ook buiten legt, plaats je de XVB kabel eerst in een stijve buis of wachtbuis (laadpaal installeren). De dikte die je nodig hebt, wordt bepaald door de stroomsterkte en de afstand tussen de zekeringkast en de laadpaal. We geven je hieronder opnieuw een handig overzicht.

Met een level 2-laadpaal voor woningen kunnen de meeste bestuurders hun elektrische auto 's nachts opladen en de volgende dag met een volle accu de weg weer op. Level 2-laadpalen hebben een maximaal vermogen van 22 k, W. Met 22 k, W kan de laadpaal een Tesla Model 3 volledig opladen in ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Om de gewenste laadsnelheid te bereiken, kan het mogelijk zijn dat je jouw netaansluiting moet upgraden. Voordat je dat doet, is het belangrijk dat je weet waartoe jouw auto in staat is. De elektrische auto is de doorslaggevende factor voor de laadsnelheid, vanwege de stroomomvorming die plaatsvindt in de auto.

Als de AC/DC-omvormer van een elektrische auto slechts een omvorming van 11 k, W per uur toelaat, zal de elektrische auto er, ook al kan de laadpaal een vermogen van 22 k, W leveren, twee keer zo lang over doen om op te laden. Voor een Tesla Model 3 is een drie-fasige, 11 k, W-laadpaal het meest geschikt vanwege de capaciteit van de omvormer (11 k, W) en de accugrootte van de auto. prijs laadpaal.

Laadpaal Thuis Voor Extra Elektrisch Rijcomfort - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Beerse

Het is belangrijk om hiervan een overzicht te hebben, zowel voor jouw huis als voor je auto, als je overweegt een laadpaal voor thuis te kopen.

In België bestaan er voor particulieren verschillende soorten elektriciteitsaansluitingen. Het type aansluiting bepaalt het maximale vermogen dat u kan aansluiten en dus de maximale snelheid waarmee u uw auto kan opladen. Hier houdt u best rekening mee bij de keuze van uw laadpaal. Het belangrijkste verschil is of u een 230V of 400V-aansluiting heeft.

In het geval van een 230V-aansluiting bent u beperkt tot éénfasig laden (3,7k, W of 7,4k, W), bij een 400V-aansluiting kan u driefasig opladen (11k, W of 22k, W). Indien u een 230V aansluiting heeft kan u ook opteren voor een omschakeling naar 400V-aansluiting. Er moet wel onderzocht worden of deze verzwaring mogelijk is.

Wilt u hierover meer informatie? Download hier onze gids met veelgestelde vragen over een netverzwaring. Het tweede aspect om rekening mee te houden is het maximale aansluitvermogen. Dit wordt geregeld door de hoofdzekering in uw tellerkast van de netbeheerder en aangeduid in het aantal ampère (A) (= maximale stroom). Dit bestaat zowel voor een 230V als 400V-aansluiting in verschillende stappen.

Welk Maximaal Laadvermogen En Elektrische Installatie Kan Ik ... - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Herenthout

Hoe lang een oplaadbeurt duurt, hangt af van drie factoren: de status van de batterij op het moment van opladen, het vermogen van de batterij en de instellingen van het laadstation. Een hybride wagen is op 1 tot 4 uur opgeladen, een volledig elektrisch voertuig is op 4 à 8 uur opgeladen..

Nu ongeveer iedereen ervan overtuigd is dat haar of zijn volgende auto misschien wel een elektrische wordt, is het tijd om te denken over je laadpunt. Tenzij je voor je werk wekelijks duizend kilometer aflegt, zal bijna al je "tanken" thuis gebeuren, zelfs als je een Tesla koopt en gratis mag laden op het Supercharger netwerk.

Welke stekker? Laten we beginnen met de gemakkelijkste keuze, de stekker. Tenzij je gaat voor een DC-laadpunt - zie verder - is je auto vrijwel zeker uitgerust met een "Type 2" stekker. Van de goedkoopste tot de duurste, ongeveer elke (moderne) stekker-auto heeft deze stekker. Kies dus een laadpunt met een of "Mennekes" stekker (laadpaal bedrijven).

Kies voor je eigen laadpunt altijd een laadpaal met vaste kabel. Zo hoef je de kabel voor onderweg niet uit je koffer te halen, maar rijd je je garage of oprit op, parkeer je de auto, plugt de stekker in, en klaar. Er wordt soms aangeraden om eentje zonder kabel te nemen omdat je dan makkelijker zou kunnen veranderen als je volgende auto een andere aansluiting heeft.

Welke Laadpaal Heb Ik Nodig? - Laadpaal thuis, kantoor (bedrijven) - Laadpalen voor elektrische auto's in Puurs

En als we ooit afstappen van Type 2, zal dat volgens mij zijn om naar DC laden te gaan, en dan ga je toch je laadpunt moeten veranderen. Mijn advies: neem voor jezelf een . Plaats je een laadpunt die publiek toegankelijk is, is het wel aan te raden er eentje te nemen zonder kabel, om vandalisme te voorkomen.